03.09.2024
Телеканал NTD

Третина всіх випадків віспи мавп у світі припадає на США

Третина всіх випадків віспи мавп у світі припадає на США

Спалах віспи мавп набирає обертів у США. У 49 штатах країни, а також Вашингтоні й Пуерто-Рико..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Спалах віспи мавп набирає обертів у США. У 49 штатах країни, а також Вашингтоні й Пуерто-Рико вже виявили понад 13 500 випадків захворювання.

Директор Центрів з контролю та профілактики захворювань оголосила, що недавно стався різкий стрибок кількості інфікованих. Тепер на США припадає третина всіх хворих у світі.

Водночас вжиті заходи поки що не дають змоги ефективно стримувати вірус.

[Рошель Валенські, директор CDC]:
«Середній вік хворих — 35 років. 93 % випадків — серед чоловіків, які повідомили про недавній сексуальний контакт з іншими чоловіками».

Міністерство охорони здоров’я США обіцяє збільшити постачання вакцини. Найближчими днями надійде ще мільйон 800 тисяч доз.

[Рошель Валенські, директор CDC]:
«Ми очікуємо, що захист буде максимальним через два тижні після другої дози вакцини».

Водночас у Центрах з контролю та профілактики захворювань пройшло внутрішнє розслідування. Воно виявило, що реакція на COVID і віспу мавп викликала розгубленість серед населення, а важливу інформацію нерідко оголошували надто пізно.

Тепер агентство збирається провести низку змін, щоб ефективніше реагувати на такі спалахи. Так, воно зможе вимагати від штатів надавати дані, а також швидше наймати персонал і пропонувати конкурентнішу заробітну плату. Усі ці реформи вимагатимуть схвалення Конгресу.

Загалом у 92 країнах світу виявили понад 35 тисяч випадків віспи мавп.
Коротке посилання на цю сторінку:

Третина всіх випадків віспи мавп у світі припадає на СШАЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьУ Кенії люди гинуть від повенейНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: