28.06.2024
Телеканал NTD

Пан Гі Мун: «Світ повинен вшанувати жертв Бучі»

Пан Гі Мун: «Світ повинен вшанувати жертв Бучі»

Колишній очільник ООН Пан Гі Мун у вівторок закликав світ вшанувати мирних громадян, які загинули під..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Колишній очільник ООН Пан Гі Мун у вівторок закликав світ вшанувати мирних громадян, які загинули під час жорстоких бойових дій російських військовиків на Київщині.

Пан Гі Мун, який обіймав посаду Генерального секретаря ООН з 2007 по 2016 рік, відвідав Бучу. Там наприкінці березня, після відходу російських окупаційних військ, сотні мирних жителів були знайдені мертвими.

[Пан Гі Мун, колишній Генсек ООН]:
«Це жахлива жорстокість. Це злочин проти людяності, і (винних) має бути притягнуто до відповідальності».

Пан Гі Мун разом із колишнім президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом приїхав до України в межах міжнародної мирної ініціативи «The Elders», тобто «Старійшини».

Сантос теж назвав розправу над мирним населенням злочином проти людяності.

[Хуан Мануель Сантос, експрезидент Колумбії]:
«Ми щойно побачили докази цієї правди: ці злочини проти людяності, (проти) цивільних осіб — це те, що весь світ повинен осудити».

Два колишні лідери відвідали місце братської могили біля церкви Андрія Первозванного. А також переглянули фотографії з наслідками інтенсивних боїв, що точилися наприкінці лютого та в березн у Бучі та на околицях.

Убивства мирного населення в цьому місці стали символом жорстокості війни.

Вони були вчинені, під час невдалої спроби Росії захопити столицю України.

Муніципальна влада заявила, що після 33-денної російської окупації в районі Бучі було знайдено 458 тіл, серед яких 12 дітей.

Коротке посилання на цю сторінку:

Пан Гі Мун: «Світ повинен вшанувати жертв Бучі»Протест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаПожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»США та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: