29.04.2024
Телеканал NTD

Пожежа в церкві в Єгипті: загинуло понад 40 людей, серед них діти

Пожежа в церкві в Єгипті: загинуло понад 40 людей, серед них діти

Понад 40 осіб загинуло в Єгипті під час пожежі в коптській християнській церкві. Вона розташована в..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Понад 40 осіб загинуло в Єгипті під час пожежі в коптській християнській церкві. Вона розташована в туристичному місті Гіза. Серед загиблих — 18 дітей віком від трьох до 16 років, а також священник. Також понад десять осіб постраждало.

У неділю вранці в церкві зібралося близько тисячі парафіян. Незабаром на другому поверсі будівлі спалахнув кондиціонер. Вогонь швидко поширювався. За словами очевидців, найбільше горіло на четвертому поверсі.

На допомогу кинулися перехожі. Кіроллос — один із них.

[Кіроллос, потерпілий]:
«Там були діти й люди похилого віку. Ми врятували, кого могли».

Більшість загиблих отруїлася чадним газом, декого затоптали в тисняві.

Слідчі з’ясовують точну причину пожежі. За попередніми даними, сталося коротке замикання. Свідки кажуть про проблеми з генератором.

[Філіп Фамі, священник]:
«Електропостачання не було, тому працював генератор. Мабуть, потім світло включили, і сталося перевантаження, після чого пролунав вибух».

Президент Єгипту висловив співчуття сім’ям загиблих. Їм виплатять по 5000 доларів. Постраждалі отримають по 1000 доларів.

Займання електропроводки не рідкість у Єгипті. Так, наприкінці 2020 року спалахнула пожежа в лікарні, де лікувалися пацієнти з COVID-19. Загинуло щонайменше семеро осіб, ще кілька постраждало.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в церкві в Єгипті: загинуло понад 40 людей, серед них дітиПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Ізраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: