29.08.2024
Телеканал NTD

400 млн осіб вийшло з компартії Китаю та її дочірніх організацій

400 млн осіб вийшло з компартії Китаю та її дочірніх організацій

400 мільйонів осіб — саме стільки вийшло з лав Комуністичної партії Китаю та її дочірніх організацій...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

400 мільйонів осіб — саме стільки вийшло з лав Комуністичної партії Китаю та її дочірніх організацій.

Відповідний рух почався у 2004 році, коли міжнародне видання Epoch Times опублікувало книгу «Дев’ять коментарів про комуністичну партію». У ній докладно описано злочини режиму.

Наприклад, десятки мільйонів людей було вбито під час «Великого стрибка», «Культурної революції», бійні на площі Тяньаньмень та переслідування духовно-оздоровчої практики Фалуньгун, яке триває і досі.

Щоб зректися належності до компартії Китаю, мільйони людей опублікували свої заяви на сайті «Міжнародного центру допомоги виходу з Комуністичної партії Китаю».

У Нью-Йорку на присвяченому цій події мітингу активіст і політичний оглядач Ельмер Юен розказує, як панування компартії Китаю позначилися на його сім’ї.

[Ельмер Юен, активіст, політичний оглядач]:
«Моя мама — свідок Єгови. Її запроторили до трудового табору. І по суті вона пропрацювала в ув’язнені 20 років. Вони кажуть, що відпустять її, якщо вона відмовиться від віри в Бога. Але мама на це не йде, тому й залишилася на весь термін».

Мітинг відвідали й деякі представники місцевої влади.

[Марта Флорес Васкес, голова 40-го округу штату Нью-Йорк]:
«Люди мають бути вільними, вони не повинні зазнавати болю від того, що їх контролюють. Усі заслуговують на гарне життя, і ця кількість — 400 мільйонів осіб каже сама за себе».

Часто ті, хто пише заяву про вихід із компартії, з міркувань безпеки використовують псевдонім. Багато волонтерів центру цілодобово перевіряють данні.

[Жун І, президент «Центру допомоги виходу з КПК»]:
«Я сподіваюся, що люди вийдуть із КПК, і Китай буде мирним і вільним».

Учасники акції, яку організували в Нью-Йорку, зазначають, що компартія Китаю — це не Китай, і сподіваються, що вже скоро країна стане вільною від тоталітарного режиму.

Коротке посилання на цю сторінку:

400 млн осіб вийшло з компартії Китаю та її дочірніх організаційТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряютьВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: