29.12.2024
Телеканал NTD

Після пожежі на нафтосховищі кубинці по 18 годин сидять без світла

Після пожежі на нафтосховищі кубинці по 18 годин сидять без світла

Масштабна пожежа знищила 40 % головного нафтосховища Куби й призвела до закриття єдиного порту для паливних..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Масштабна пожежа знищила 40 % головного нафтосховища Куби й призвела до закриття єдиного порту для паливних танкерів. Після цього на острові почалися перебої з електроенергією. Відключення світла тривають від 6 до 18 годин. Також вишиковуються великі черги до заправок.

Пожежа спалахнула ще 5 серпня після удару блискавки в один із резервуарів. Згодом вогонь перекинувся ще на три. До 11 серпня полум’я загасили. Проте нафта й досі небезпечно гаряча.

Термінал «Матансас» розташований за 130 кілометрів від Гавани. Тут зберігають більшу частину завезеної нафти. А це 60 % усього обсягу споживання. До пожежі тут було 2,4 мільйона барелів сировини.

Кубинці й раніше потерпали від перебоїв з електропостачанням, нестачі пального, продовольства та медикаментів, а також годинами стояли в чергах за товарами першої потреби. Пожежа поглибила енергетичну кризу.

[Даніель Дуарте, місцевий житель]:
«Ми постраждали від відключень найбільше, бо Куба втратила багато нафти. Немає бензину для машин, особливо немає електроенергії. Відбувається вимкнення за вимкненням».

[Раудель Мачадо, місцевий житель]:
«Черги дуже довгі. У пошуках бензину доводиться їздити від заправки до заправки. А коли знаходиш, то стоїш годинами».

Експерти кажуть, що система ТЕС у країні дуже застаріла. Для ремонту потрібно багато грошей і не менше як два-три роки. А тепер станціям, які працюють, ще й бракує палива.

[Хорхе Піньйон, експерт у галузі енергетики]:
«Працює лише 11 із 20 енергоблоків восьми теплоелектростанцій Куби й лише 50 % генераторних установок. Усе це через відсутність обслуговування. Більшості з цих станцій понад 40–45 років».

Ще до пожежі в країні що три дні проводили тригодинні віялові відключення світла. Також був значний дефіцит дизельного пального.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після пожежі на нафтосховищі кубинці по 18 годин сидять без світлаЗнов маски: у Мілані нічим дихатиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїСвітові ціни на какао б’ють рекордиФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: