29.07.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Японії звільнив сімох міністрів

Прем'єр Японії звільнив сімох міністрів

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда звільнив сімох міністрів. Так він спробував дистанціювати кабмін від «Церкви об'єднання». Звільнені..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда звільнив сімох міністрів. Так він спробував дистанціювати кабмін від «Церкви об’єднання». Звільнені чиновники були з нею пов’язані, через що зростало невдоволення в суспільстві.

На цей зв’язок політиків керівної Ліберально-демократичної партії звернули увагу після вбивства Сіндзо Абе. В експрем’єра вистрілив чоловік, який стверджував, що «Церква об’єднання» розорила його сім’ю. Абе, як припускають, фінансував цю організацію.

Церква виникла в середині минулого століття в Південній Кореї. Нині вона має коло шести мільйонів послідовників.

Серед чиновників, які втратили посаду, міністр оборони Нобуо Кісі — молодший брат Абе.

Критики кажуть, що японські політики спонсорували «Церкву об’єднання», щоб на виборах мати більше голосів.

Нинішній прем’єр Фуміо Кісіда каже, що ніяк не пов’язаний із цією організацією.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:
«Щодо процесу формування політики Ліберально-демократичної партії Японії, то я скажу, що “Церква об’єднання” не здійснила на неї жодного неправильного впливу».

Варто зазначити, що ключові члени кабміну, такі як генеральний секретар уряду, голова МЗС, міністр фінансів та міністр транспорту, зберегли свої посади.

Зараз рейтинг Фуміо Кісіди найнижчий з часу, коли він торік у жовтні обійняв посаду прем’єра. Крім скандалу з релігійною організацією, невдоволення людей спричинює економічна криза та зростання інфляції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Японії звільнив сімох міністрівВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: