25.11.2024
Телеканал NTD

Зафрахтований ООН корабель повезе українське зерно до Африки

Зафрахтований ООН корабель повезе українське зерно до Африки

Зафрахтований ООН корабель «Brave Commander» вирушить з України до Ефіопії, щойно на нього завантажать понад 23..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Зафрахтований ООН корабель «Brave Commander» вирушить з України до Ефіопії, щойно на нього завантажать понад 23 000 тонн пшениці. Про це повідомив представник ООН.

Судно, яке прибуло до порту «Південний» наприкінці липня, попливе через Чорне море зерновим коридором за посередництва ООН і Туреччини.

Це буде перша гуманітарна продовольча допомога, що попрямує до Африки в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Зі слів постійного координатора системи ООН в Україні Деніз Браун, Ефіопії терміново потрібне зерно. Водночас Організація Об’єднаних Націй працюватиме над тим, щоби постачання до країн Африки, які потерпають від голоду й різкого підвищення цін на продовольство, тривали й далі.

[Деніз Браун, постійний координатор системи ООН в Україні]:
«Сподіваємося, що цей вантаж є першим із багатьох відправлень до країн, які зазнають великих труднощів. Принаймні п’ять уже перебувають у стані, схожому на голод, і ще 20 потрапили до так званого списку спостереження за голодом».

Вантаж придбали коштом Всесвітньої продовольчої програми ООН, Агентства США з міжнародного розвитку та кількох приватних донорів.

З міркувань безпеки українська влада не повідомляє, коли саме «Brave Commander» вирушить до Ефіопії і коли прибуде на місце.

Загалом за останні два тижні в межах угоди про відновлення експорту зерна з чорноморських портів України вийшло 18 кораблів.

Наразі Україна має приблизно 20 мільйонів тонн торішнього зерна. Обсяг цьогорічного урожаю пшениці теж оцінюють у 20 мільйонів тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зафрахтований ООН корабель повезе українське зерно до АфрикиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: