20.08.2024
Телеканал NTD

Масова загибель риби в Одрі: аналізи поки не виявили точної причини

Масова загибель риби в Одрі: аналізи поки не виявили точної причини

Отруєння річки хімікатами залишається однією з причин масової загибелі риби в річці Одра на території Польщі...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Отруєння річки хімікатами залишається однією з причин масової загибелі риби в річці Одра на території Польщі. Проте тести води поки не показали, яка саме токсична речовина спричинила лихо.

Щонайменше десять тонн мертвої риби вже виловили з третьої за довжиною річки Польщі, яка також протікає через Чехію і частиною німецько-польського кордону.

[Анна Моськва, міністр довкілля Польщі]:
«Паралельно ми перевіряємо рибу. Уже зробили аналізи на вміст ртуті й важких металів. Ні того, ні іншого у відібраних пробах не було. Найближчим часом усі зразки перевірять на наявність коло 300 речовин».

Уряд Німеччини теж уважає, що масову загибель риби спричинили токсичні речовини. Він проводить власні тести.

Так, німецьке міністерство довкілля заявило, що аналізи річкової води, проведені минулого тижня, показали наявність синтетичних хімічних речовин, які, ймовірно, також мають токсичний вплив на хребетних.

Водночас Німеччина незадоволена реакцією Польщі. Вона вимагає, щоб усім організаціям і урядовим установам якнайшвидше надали потрібну інформацію.

[Штеффі Лемке, міністр довкілля Німеччини]:
«Очевидно, що перед нами постала серйозна екологічна катастрофа, яка призвела до масової загибелі риби. Ми поки не знаємо, наскільки згубними будуть наслідки для екосистеми найближчими тижнями, місяцями чи роками».

Міністерство довкілля Німеччини каже, що може бути кілька причин лиха. Наприклад, низький рівень води й високі температури через недавні теплові хвилі.

Поляків закликають поки не купатися в річці й не ловити в ній рибу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Масова загибель риби в Одрі: аналізи поки не виявили точної причиниГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: