19.08.2024
Телеканал NTD

Оренда квартир у Нью-Йорку перетворюється на послугу розкоші

Оренда квартир у Нью-Йорку перетворюється на послугу розкоші

Ринок житла після пандемії відновлюється, але ньюйоркці зіткнулися з рекордно високими цінами на оренду. Тож багато..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ринок житла після пандемії відновлюється, але ньюйоркці зіткнулися з рекордно високими цінами на оренду. Тож багато хто змушений ухвалювати непрості рішення.

[Джеррі Вайнбергер, жителька Нью-Йорка]:
«Усе приміщення — це одна спальня».

Але навіть така квартира цій жительці Нью-Йорка тепер не по кишені. Раніше вона щомісяця платила за неї 1800 доларів. Наразі ціну підняли до 2500. Знижку зробити відмовилися.

[Джеррі Вайнбергер, жителька Нью-Йорка]:
«Вони сказали: “Знаєш, оренда піднялася на 40 % навіть у Брукліні й Гарлемі. Ми нічого не можемо вдіяти. А якщо ти з’їдеш, то, мовляв, на цю квартиру вже вишикувалася черга охочих”».

Середня орендна плата на Мангеттені на кінець другого кварталу зросла до 4100 доларів. Це рекорд.

Експерти з нерухомості стверджують, що зараз найліпший час, щоб купити власне житло.

[Коррі Коен, експерт із нерухомості]:
«Квартира 17 H — два ліжка, одна ванна. Ми просимо мільйон 50 тисяч доларів. Оренда такої квартири коштуватиме 5800 доларів за місяць. А якщо купити, то вийде 6500 доларів за місяць. Тож різниця між орендою і купівлею насправді невелика».

Але не всі можуть викласти мільйон. Особливо тоді, як ставки за іпотечними кредитами теж зростають. Нині вони досягли майже 6 %. А рік тому й ще 30 років до цього не перевищували 3 %.

Тож нині хтось вичікує, а хтось повністю покладається на співчуття орендодавців.

[Джеррі Вайнбергер, жителька Нью-Йорка]:
«Моїй співробітниці оренду підвищили на 700 доларів. Це просто абсурд. Гадаю, має бути якийсь річний ліміт на підвищення ціни. Не думаю, що він має перевищувати 100 доларів. Але й це вже багато».

Коротке посилання на цю сторінку:

Оренда квартир у Нью-Йорку перетворюється на послугу розкошіЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: