20.09.2024
Телеканал NTD

Військові вертольоти доставляють на альпійські луки воду для худоби

Військові вертольоти доставляють на альпійські луки воду для худоби

Військові гелікоптери прийшли на поміч швейцарським фермерам. Вони доставляють воду на альпійські луки. Тут пасуться корови,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Військові гелікоптери прийшли на поміч швейцарським фермерам. Вони доставляють воду на альпійські луки. Тут пасуться корови, свині й кози. Оскільки цьогорічне літо особливо спекотне й сухе, тварин уже нема чим напувати.

[Жак Руфф’є, фермер]:
«Мали запаси приблизно на півтора дня. Ми наближалися до того, коли б лишилися зовсім без нічого».

Жак має череду зі 130 корів. Щодня потрібно 10 000 літрів води. Дощ востаннє був наприкінці червня. Запаси поповнилися лише на 30 літрів. Коли ситуація стала критичною, фермери попросили допомоги в армії.

[Матіас Тюшер, військовик]:
«Такі ж операції в кантоні Фрібур ми проводили у 2015 та 18 роках».

Без допомоги військовиків худобу довелося б переганяти на нижні пасовища. Але там улітку заготовляють на зиму сіно.

У департаменті сільського господарства Фрібуру вважають, що такі ситуації не мають ставати нормою. Чиновники кажуть, що слід створювати в горах водосховища, щоб худоба не страждала під час посухи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Військові вертольоти доставляють на альпійські луки воду для худобиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНа Кубі закінчується паливо?Огляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Епідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: