25.08.2024
Телеканал NTD

Трамп закликає оприлюднити свідчення, через які обшукали його резиденцію

Трамп закликає оприлюднити свідчення, через які обшукали його резиденцію

45-й президент США Дональд Трамп закликав негайно оприлюднити невідредаговані свідчення під присягою, на підставі яких видали..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

45-й президент США Дональд Трамп закликав негайно оприлюднити невідредаговані свідчення під присягою, на підставі яких видали ордер на обшук в його будинку у Флориді — резиденції Мар-а-Лаго.

Пізно ввечері в понеділок Трамп написав на сторінці своєї соціальної мережі Truth Social, що публікування письмових свідчень відповідатиме прозорості, і що його резиденцію «приголомшливо зламали».

У своєму дописі він зазначив: «Неможливо виправдати раптовий рейд у Мар-а-Лаго, у домі 45-го президента Сполучених Штатів, за участю дуже великої кількості озброєних агентів ФБР та міністерства юстиції».

45-й президент ще закликав суддю, який веде справу, відмовитися від неї.

Його заклик опублікувати свідчення пролунав після того, як 15 серпня адміністрація президента Джо Байдена звернулася до федерального суду з проханням приховати їх від громадськості, заявивши, що оприлюднення «завдасть непоправної шкоди кримінальному розслідуванню».

У понеділок Трамп заявив, що ФБР під час рейду забрало три його паспорти. Він назвав це політичними нападками небаченого в США масштабу. Зазвичай паспорти вилучають лише тоді, якщо слідчі вважають, що людина може втекти.

Тим часом кілька партій та ЗМІ також подали клопотання про негайне оприлюднення письмових свідчень, які стали підставою для ордера, а також інших матеріалів щодо обшуку.

Як припускають, у резиденції Трампа вилучили нібито таємні й цілком таємні матеріали, які можуть зберігатися лише в державних установах.

Водночас адвокати експрезидента кажуть, що Трамп мав право розсекретити їх перед тим, як залишити Білий дім, а також що деякі документи, що потрапили до рук ФБР, уже були розсекречені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп закликає оприлюднити свідчення, через які обшукали його резиденціюМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНирки — у центрі нової кризи в НепаліКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїГонконг посилив закон про нацбезпекуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: