28.07.2024
Телеканал NTD

Північна Корея оголосила, що перемогла COVID

Північна Корея оголосила, що перемогла COVID

Лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив, що його країна перемогла коронавірус. Про це він сказав на..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив, що його країна перемогла коронавірус. Про це він сказав на засіданні з тисячами чиновників, які перебували в закритому приміщенні без масок. За його розпорядженням скасували накладені в травні максимально суворі обмеження.

[Кім Чен Ин, лідер КНДР]:
«Урочисто оголошую перемогу над новим коронавірусом, що проник на нашу землю. Це сталося завдяки максимально екстреній противірусній кампанії. Ми захистили життя та здоров’я людей».

Водночас сестра лідера КНДР заприсяглася смертельно помститися Південній Кореї, яку Північ звинувачує в цьому спалаху. Також вона сказала, що в Кім Чен Ина теж була температура. Це перше свідчення того, що він, імовірно, перехворів на COVID.

Спочатку керівництво Північної Кореї довго не визнавало, що коронавірус потрапив на територію держави. Воно тільки повністю закрило кордони. Уперше спалах підтвердили лише в травні 2022-го, коли пандемія тривала вже два роки.

Після цього Кім Чен Ин оголосив максимально жорсткий карантин. А місцеві органи охорони здоров’я повідомили, що в країні поширюється особливо заразний штам омікрон. Тоді аналітики висловлювали побоювання, що лікарні країни не впораються з тиском.

Про кількість хворих Північна Корея теж не повідомляла. Визнавала лише, що вони є. Єдина статистика, яка надійшла з КНДР, — чисельність пацієнтів із температурою. З травня до липня ця кількість досягла чотирьох мільйонів 770 тисяч. Але з 29 липня повідомлень про нових хворих більше не було.

Пхеньян оголосив про перемогу над вірусом попри те, що в країні не проводили кампанію вакцинації. Влада стверджує, що зупинила епідемію завдяки ізоляції громадян та застосуванню противірусних препаратів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея оголосила, що перемогла COVID«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: