27.03.2024
Телеканал NTD

Килим із живих квітів з’явився на головній площі Брюсселя

Килим із живих квітів з'явився на головній площі Брюсселя

Килим із квітів знову біля Брюссельської ратуші. Барвистий фестиваль, що має півстолітню історію, повернувся до столиці..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Килим із квітів знову біля Брюссельської ратуші. Барвистий фестиваль, що має півстолітню історію, повернувся до столиці Бельгії після двох років пандемії. Свіжозрізані бутони укладають попри 30-градусну спеку.

[Дельфіна Хуба, організаторка]:
«Через спеку й пожежі Європа переживає важкі часи, тому ми дуже хотіли, щоб наш квітковий килим, візитівка міста, з’явився попри всі труднощі».

Тема цього року — арабески. Вигадливі східні візерунки, популярні в Європі з часів Середньовіччя, були й темою першого фестивалю 1971 року.

У період аномальної спеки дизайнерам довелося відмовитися від головної квітки фестивалю — бегонії. Її замінили на стійкішу до спеки жоржину бельгійську.

Крім того, з’явилися квіти в горщиках. Це ще й данина екології. Як очікують, картина витримає чотири дні.

[Аннет Кац, керівниця]:
«Усе в’яне, і килим за кілька днів зів’яне. Але ми маємо адаптуватися. У цьому складність нашої роботи. Кілька тижнів тому ми зрозуміли, що погода не зміниться, тому замість багатьох бегоній тепер жоржини. У композиціях використовуємо також кору дерева».

Квітковий візерунок викладали шість годин. Допомагало коло сотні волонтерів. Багато хто приїхав із-за кордону.

[Кадріє Чакар, волонтерка]:
«Не схоже, що спека дуже людей непокоїть. Особисто в мене все чудово. Води всім вистачає. Не чула, щоб хтось скаржився».

[Ру Агілар Агуадо, художниця]:
«В ефемерному мистецтві ми звикли працювати за будь-якої погоди. Сонце допомагає квітам і кольорам бути яскравішими».

Площа композиції — півтори тисячі квадратних метрів. На неї використали 400 тисяч квітів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Килим із живих квітів з’явився на головній площі БрюсселяМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: