23.09.2024
Телеканал NTD

Магазини Іспанії зобов’яжуть зачиняти двері й вимикати світло

Магазини Іспанії зобов'яжуть зачиняти двері й вимикати світло

Іспанські офіси, магазини й готелі більше не зможуть вмикати кондиціонери на температуру нижчу за 27 градусів..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Іспанські офіси, магазини й готелі більше не зможуть вмикати кондиціонери на температуру нижчу за 27 градусів Цельсія і системи опалення — на вищу ніж 19 градусів.

Уряд ухвалив закон про енергоощадження. Він допоможе зменшити споживання газу на 7 %, чого вимагають недавні енергетичні угоди ЄС.

З 30 вересня магазини муситимуть тримати двері зачиненими, а після десятої вечора — вимикати у вітринах освітлення. У громадських будівлях треба буде гасити світло, якщо ним не користуються.

[Тереза Рібера, міністр довкілля Іспанії]:
«Ми хочемо, щоб у приміщеннях, де працюють кондиціонери чи системи опалення, двері були зачинені. Буде період адаптації. Але до 30 вересня всі будівлі мають бути обладнані так, щоб двері були зачинені».

Правила діятимуть принаймні до листопада 2023 року. Реакція на них неоднозначна. Так, влада Мадриду обіцяє знайти спосіб, як їх обійти.

[Енріке Оссоріо, віцепрезидент мадридського регіонального уряду]:
«Нас особливо турбує те, що центральна влада вирішує, яку температуру мають підтримувати торгові точки й організації, і як вони мають освітлювати вітрини. З огляду на ціни на електроенергію найліпше визначити обсяги споживання можуть самі підприємці».

Власники магазинів у Мадриді незадоволені.

[Вероніка Лопес, жителька Мадрида]:
«У центрі Мадрида всі магазини невеличкі. І їхні двері відчинені, бо туристів багато. Якщо двері будуть зачиненими, ми втратимо частину клієнтів. Відчинити двері — це додатковий рух. А заміна на автоматичні — додаткові витрати».

Утім, є й ті, кому зміни сподобалися.

[місцева жителька]:
«Улітку мені завжди доводиться одягати щось із довгими рукавами, наприклад у кіно. Сідаєш в автобус, і кондиціонер так дме, що аж пронизує. Тож треба утеплюватися. Гарний захід. Узимку слід одягатися тепліше, а влітку — легше».

Літо в Іспанії — одне з найспекотніших у Європі. Цього року тут уже були дві теплові хвилі. По кілька днів поспіль температура повітря перевищувала 40 градусів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Магазини Іспанії зобов’яжуть зачиняти двері й вимикати світлоООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМарокко: лазні закриті, води немаєВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: