25.11.2024
Телеканал NTD

Як давнє індійське місто стало «розумним»

Як давнє індійське місто стало «розумним»

Варанасі — одне з найстаріших міст світу й центр паломництва буддистів. Сьогодні міська влада має намір..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Варанасі — одне з найстаріших міст світу й центр паломництва буддистів. Сьогодні міська влада має намір зробити його ще й «розумним», використавши сучасні технології і підвищивши якість життя місцевих жителів.

Уже зараз шосе прикрашають скульптури й художні інсталяції з перероблених матеріалів. Сюжети різні: від національного героя Махатми Ганді до метеликів, земної кулі, слонів і виконавців стародавніх танців.

[Васудеван Дейвасігамані, голова Smart City]:
«У нас достатньо відходів, металолому й візків. У місті накопичується чимало відходів із заліза й пластику, а ще шини. Ось ми й вирішили перетворити їх на мистецтво».

Розташований між Делі й Калькуттою в басейні річки Ганг, Варанасі століттями було центром філософії, медицини та освіти. Сьогодні це також одне з найбрудніших міст Індії, у якому погана якість повітря й води.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді обіцяє перетворити 3000-річне Варанасі на одне з головних «розумних» міст країни. Використають дрони, 3D-друк, біотехнології та енергоощадні пристрої.

Загалом таких міст заплановано створити 100. Окрім Варанасі в списку також Удайпур, Ахмадабад, Сурат, Індаур та Бхопал.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як давнє індійське місто стало «розумним»Суданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: