27.03.2024
Телеканал NTD

Пандемія породила велосипедний бум у Китаї

Пандемія породила велосипедний бум у Китаї

Ці велосипедисти насолоджуються ранком, катаючись каньйоном річки Байхе в сільській місцевості на півночі Пекіна. У повному..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ці велосипедисти насолоджуються ранком, катаючись каньйоном річки Байхе в сільській місцевості на півночі Пекіна.

У повному спорядженні вони крутять педалі на своїх перегонових велосипедах рівними дорогами та схилами.

У Китаї почався велосипедний бум, який виник через протикоронавірусні обмеження. Дедалі більше жителів країни вирушають на свіже повітря.

[Ян Лань, велосипедистка]:
«Під час пандемії почало частіше лунати англійське слово escape — “втеча”. Здається, це єдиний спосіб для нас втекти від жахливого міського життя та його темпу».

Карантинні заходи Китаю не забороняють кататися групою на свіжому повітрі. Велоклуби чи просто активні велосипедисти щотижня влаштовують поїздки на природу або містом — поряд із визначними пам’ятками.

Водночас багато хто обирає шосейні велосипеди, призначені для швидкісної їзди.

[Ліндсі Мо, велосипедистка]:
«Поїздивши на перегоновому велосипеді, зрозуміла, що він дуже відмінний від звичайного. Це дуже швидко й захопливо. Тепер не можу спинитися».

У цьому магазині в Пекіні продають велосипеди американського бренду. І попит тут значно перевищив пропонування. Співробітники кажуть, що велосипедів бракує.

[Хе Дон, співробітник магазину]:
«Якщо ви прийдете сюди у вихідні, то побачите великий потік покупців. На моїй пам’яті такого не було».

Шанувальники велоспорту на транспорті не економлять. Купують його навіть за 9000 доларів.

[Джоанна Лей, покупниця]:
«Це інвестиція у власне тіло. Набуваєш дуже хорошої звички тренуватися. Гадаю, це цінніше, ніж дорогий одяг чи сумочка».

За даними Китайської асоціації велосипедистів, у країні цим видом спорту займається приблизно 20 мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пандемія породила велосипедний бум у КитаїЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНирки — у центрі нової кризи в НепаліНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: