28.10.2024
Телеканал NTD

Світовий рекорд із фридайвінгу: зануритися в океан на 120 метрів

Світовий рекорд із фридайвінгу: зануритися в океан на 120 метрів

Француз Арно Жеральд побив світовий рекорд із найглибшого занурення без спорядження. Фридайвер опустився до позначки 120..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Француз Арно Жеральд побив світовий рекорд із найглибшого занурення без спорядження. Фридайвер опустився до позначки 120 метрів. Це як 35-поверховий будинок.

Загалом Арно затримав дихання на 3 хвилини 34 секунди. Кисневим балоном не користувався. Це вже сьомий світовий рекорд 26-річного фридайвера.

[Арно Жеральд, фридайвер]:
«Почуваюся чудово. Досі не можу повірити. Така глибина… Ще кілька років тому ми не могли навіть уявити, що її підкоримо. Звісно, це командна робота».

Француз установив рекорд на щорічних змаганнях Vertical Blue, які проходять на Багамах. У них узяв участь 41 спортсмен.

До того ж під час кожного зануренням Арно встановлював новий рекорд. Першого дня він опустився на 117 метрів, четвертого — на 119 метрів. І нарешті шостого дня він пішов ще далі, спустившись на 120.

[Арно Жеральд, фридайвер]:
«Узимку я доклав усіх зусиль, щоб тренуватися й зробити це занурення безпечним за допомогою команди. Це мій сьомий рекорд. Мій секрет — зосередитися на відчуттях, а не на рекорді, і більше тренуватися».

Захоплення фридайвінгом прищепив батько. Тоді Арно було сім років. У 21 рік юнак виборов першу бронзову медаль на чемпіонаті Європи. Плавання допомогло йому стати впевненим у собі й подолати дислексію, від якої він страждав у школі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світовий рекорд із фридайвінгу: зануритися в океан на 120 метрівУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівСрібло в Єгипті — нове золотоПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: