23.10.2024
Телеканал NTD

Карачі ввійшло до п’яти найнепридатніших для життя міст

Карачі ввійшло до п'яти найнепридатніших для життя міст

Купи сміття, неприємний запах і розбиті дороги. Ходити і їздити вулицями Карачі — для багатьох просто..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Купи сміття, неприємний запах і розбиті дороги. Ходити і їздити вулицями Карачі — для багатьох просто жахіття. Фінансова столиця Пакистану цього року потрапила до п’ятірки найменш придатних для життя міст світу.

[жителька Карачі]:
«Ситуація в Карачі жахлива. Я щойно відвела дітей до школи. До неї не просто дійти. Усюди бруд, у ньому розмножуються мікроби, і діти потім хворіють. У них підвищується температура й починається діарея».

[житель Карачі]:
«Усі дороги розбиті. Скрізь калюжі. Тут так брудно, що важко дихати. Я пройшов через усі кола пекла, щоби доїхати від дому сюди. Це нестерпно».

Люди скаржаться на міську владу й особливих змін не чекають. Місцева адміністрація каже, що розміри міста вже такі, що не вистачає ресурсів його обслуговувати.

[Номан Ахмед, співробітник департаменту архітектури та планування]:
«Ми уявлення не маємо про межі Карачі. Не знаємо, де місто починається й де закінчується. У передмісті всюди будинки. Їхні мешканці використовують інфраструктуру й послуги, призначені для самого міста. Але можливості обмежені».

[Саїд Гані, міністр праці провінції Сінд]:
«Муніципальні органи не мають стільки працівників і техніки, щоб одночасно розв’язувати проблеми в усьому місті. Ми стараємось, але люди теж мають допомагати. Хоча б не треба кидати сміття й поліетиленові пакети в каналізацію, бо через це починаються проблеми».

У Карачі мешкає 15 мільйонів осіб. Окрім бруду на узбіччях і розбитих доріг, тут слабкі системи охорони здоров’я й освіти. Також погано розвинена інфраструктура.

Варто зазначити, що перше місце в списку зайняв Дамаск — столиця Сирії. Друге — нігерійський Лагос. На третьому розташувалося лівійське Триполі, а на четвертому — місто Алжир — столиця однойменної держави.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карачі ввійшло до п’яти найнепридатніших для життя містКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Неочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: