18.05.2024
Телеканал NTD

Від Рима до Голлівуду: почалася вакцинація проти віспи мавп

Від Рима до Голлівуду: почалася вакцинація проти віспи мавп

Римська лікарня «Спалланцані» почала вакцинувати проти віспи мавп. Щеплення мають попит: електронна черга становить коло 500..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Римська лікарня «Спалланцані» почала вакцинувати проти віспи мавп. Щеплення мають попит: електронна черга становить коло 500 осіб.

В Італії виявили майже 550 інфікованих вірусом, який раніше передавався переважно в Африці. Першого зафіксували 20 травня. Хвороба за нинішнього спалаху почала передаватися серед гомосексуальних і бісексуальних чоловіків. Але експерти вважають, що вона може поширитися й на інші групи населення.

Вакцинацію проводять препаратом данської компанії. У лікарнях Італії розповсюдили понад 4000 доз.

Як повідомляють, вірус віспи мавп передається за тривалого контакту зі шкірою хворого, а також за спільного використання постільної білизни, рушників та одягу.

Це Західний Голлівуд. Тут також відкрилася клініка для обмеженої вакцинації уразливих груп населення.

[Джек Діллон, одержувач вакцини]:
«Усі прагнуть зрозуміти, як записатися на прийом. Не хочу підхопити щось, що завдасть мені болю або понівечить лице чи тіло».

Попри те, що недавно у зв’язку з поширенням вірусу ВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію, до втрати життя хвороба призводить рідко. Крім того, у країнах Заходу поширюється менш смертоносний штам, ніж в Африці.

Зазвичай серед симптомів висока температура, біль у м’язах та висип на шкірі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від Рима до Голлівуду: почалася вакцинація проти віспи мавпShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: