02.12.2024
Телеканал NTD

Віспа мавп: США оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я

Віспа мавп: США оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я

Через віспу мавп Сполучені Штати Америки оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я. За день до..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Через віспу мавп Сполучені Штати Америки оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я.

За день до цього кількість випадків захворювання в США перевищила 6600. Майже всі інфіковані — чоловіки, які мали статеві контакти з чоловіками.

Головний медичний радник президента Ентоні Фаучі каже, що поширення вірусу за межами цієї групи невелике. Усі контакти ретельно відстежують.

[Ентоні Фаучі, медичний радник президента Джо Байдена]:
«Ми багато знаємо про віспу мавп, але водночас мало знаємо про те, що відбувається зараз із цим конкретним спалахом. За десятиліття ми накопичили досвід в ендемічних країнах центральної і західної Африки, що південніше Сахари. Там вірус переважно передавався людям від тварин. Зрідка від людини до людини, але не в таких масштабах, як зараз».

Перше зараження віспою мавп у США підтвердили в Массачусетсі в травні. За п’ять днів було ще одне в Каліфорнії.

До того, як оголосили надзвичайну ситуацію у всіх США, такий режим уже діяв у Каліфорнії, Іллінойсі та Нью-Йорку.

Минулого місяця Всесвітня організація охорони здоров’я назвала спалах віспи мавп надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення. Це найвищий рівень небезпеки. У всьому світі зафіксували понад 18 тисяч випадків захворювання. Здебільшого у європейських країнах.

Вірус уперше виявили в мавп у 1958 році. Симптоми, які проявляються під час нинішнього спалаху, легші за ті, які реєстрували раніше в Африці. Зараз у різних частинах світу поширюється штам, який відрізняється від африканського. Він не такий смертоносний, а хвороба протікає легше.

Серед симптомів висока температура, біль у тілі та висип на шкірі. Від людини до людини передається під час контакту з біологічними рідинами, через пошкодження на шкірі або на внутрішніх слизових оболонках, наприклад у роті чи в горлі, повітряно-краплинним шляхом та через забруднені предмети.

До середини липня уряд США розповсюдив у всій країні 156 тисяч доз вакцини проти віспи. І замовив ще два з половиною мільйони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Віспа мавп: США оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’яУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: