25.07.2024
Телеканал NTD

Через подорожчання пального в Австралії зростає попит на електричні човни

Через подорожчання пального в Австралії зростає попит на електричні човни

Біля узбережжя австралійського містечка Мандура курсує чимало човнів. Але такого, як цей, побачиш нечасто. Джон Макколл..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Біля узбережжя австралійського містечка Мандура курсує чимало човнів. Але такого, як цей, побачиш нечасто. Джон Макколл купив електричне судно одним із перших у країні.

[Джон Макколл, власник човна]:
«Немає викидів і шуму. Технічне обслуговування значно простіше».

Електромобілями в Австралії вже нікого не здивуєш, але човни з електромоторами були не в моді. Але зростання цін на пальне підвищило інтерес австралійців до електричного водного транспорту.

[Герд Гайнен, співробітник компанії ― продавця електрочовнів]:
«Попит на човни з потужними електромоторами зріс удвічі».

Утім, екологічні човни однаково купують рідко.

У Новому Південному Уельсі працює компанія, що виробляє електромотори для човнів. Австралійцям вони здають задорогими, тому більша частина продукції іде за кордон. Виробники вважають, що держава має підтримувати покупців електротранспорту пільгами.

[Лінель Джонсон, співробітниця компанії ― виробника електродвигунів]:
«Навіть у Новій Зеландії є спеціальний фонд для підтримання електрифікації морських суден».

У риболовецькій галузі багато хто теж не проти перейти на «зелені» технології. Деякі компанії вже використовують гібридні човни. Але великі судна з електродвигунами поки їм не вигідні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через подорожчання пального в Австралії зростає попит на електричні човниСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНирки — у центрі нової кризи в НепаліПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: