29.07.2024
Телеканал NTD

Жителям Техасу загрожують віялові відключення світла

Жителям Техасу загрожують віялові відключення світла

Американському штатові Техас загрожують віялові відключення світла. Тут триває небувала спека. Влада вже закликала економити електроенергію...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Американському штатові Техас загрожують віялові відключення світла. Тут триває небувала спека. Влада вже закликала економити електроенергію. Водночас міські служби, такі як пожежна в місті Г’юстон, уже розробили план дій на випадок відключення.

[Семюель Пена, голова пожежного управління Г’юстона]:
«Звісно, ми хочемо, щоби світло було. Але як пожежне депо ми почали готуватися».

На відміну від інших штатів США, де працюють дві національні енергосистеми, Техас використовує свою незалежну мережу.

Експерти кажуть, що відокремленість Техасу має переваги для інновацій. Проте проблеми починаються, коли в спекотні та холодні місяці зростає попит.

[Майкл Веббер, експерт з енергетичних ресурсів]:

«Улітку в Техасі справді спекотно. Також зростає економіка та населення. Тому щороку ми навантажуємо енергомережу трохи більше».

Місцевий оператор енергомереж запевняє, що має достатньо запасів для задоволення попиту. Утім, багато хто пам’ятає відключення початку 2021 року. Тоді мільйони людей кілька днів сиділи в холодних будинках без опалення.

Екстрені служби кажуть, що необхідно перевірити справність генераторів.

[Томас Муньйос, працівник управління з питань надзвичайних ситуацій]:
«Так, абсолютно на всіх об’єктах міста є резервні генератори. Потрібно, щоб усі міські будівлі двічі перевіряли свої генератори та їхню потужність».

За даними Національної метеорологічної служби США, у понеділок майже в усьому штату реєстрували велику й небезпечну для здоров’я спеку. В Остіні та Г’юстоні вона сягала майже 40 градусів Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителям Техасу загрожують віялові відключення світлаНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: