26.11.2024
Телеканал NTD

Відень визнали найзручнішим для життя містом світу

Відень визнали найзручнішим для життя містом світу

Відомий своєю габсбурзькою архітектурою, Відень знову визнано найліпшим для життя містом світу. Рейтинг складає журнал Economist...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Відомий своєю габсбурзькою архітектурою, Відень знову визнано найліпшим для життя містом світу. Рейтинг складає журнал Economist.

Перше місце австрійська столиця мала також у 2018 та 19-му роках. Згідно з журналом, тут панує стабільність і є зручна інфраструктура. А ще добра система охорони здоров’я і багато можливостей для культурного відпочинку та розваг.

[Ніколаус Грецер, прессекретар управління туризму Відня]:
«У межах міста маємо 700 гектарів виноградників. Це світовий рекорд для такої столиці. І, звичайно, це одна з причин, через яку Відень — найпридатніше для життя місто. Але не тільки вино — наша вода теж чудова. Мінеральна вода тече прямо з крана. 125 років тому імператор Франц-Йосип відкрив віденські гірські джерела, і Відень досі ними користується».

Ще один приклад зручності Відня — громадський транспорт. Він доступний і має велику мережу. Так, за один євро жителі упродовж дня можуть скористатися всіма його видами. Щорічний проїзний коштує 365 євро. І його купило понад мільйон городян. Це більш як половина містян.

[Ніколаус Грецер, прессекретар управління туризму Відня]:

«Відень — це мегаполіс, де вдень можна покататися на велосипеді біля виноградників або відпочити у Віденському лісі, а ввечері того ж дня піти до Державної опери й ознайомитися з культурою світового рівня».

Поїздка на метро від центру до пляжів Старого Дунаю забере всього дев’ять хвилин. Загалом тут можна чудово обходитися без власного авто.

[Ганна Шнайдер, жителька Відня]:
«Я також досить часто буваю в інших містах. Порівнюючи їх із Віднем, нерідко зауважую, що тут багато що мені подобається більше. Справді, це найзручніше для життя місто».

Варто зазначити, що у 2021 році журнал помістив Відень на 12-те місце рейтингу. Так сталося, бо тоді через коронавірусні обмеження в місті не працювали музеї та ресторани.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відень визнали найзручнішим для життя містом світуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНа Кубі закінчується паливо?Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: