20.03.2024
Телеканал NTD

Моду Африки показали у Музеї Вікторії та Альберта

Моду Африки показали у Музеї Вікторії та Альберта

Намистини, паєтки та яскраві візерунки. Це вбрання створила нігерійська дизайнерка Ліза Флоавійо. Тепер їх можна побачити..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Намистини, паєтки та яскраві візерунки. Це вбрання створила нігерійська дизайнерка Ліза Флоавійо. Тепер їх можна побачити на виставці «Африканська мода», яка відкрилася в лондонському Музеї Вікторії та Альберта.

Виставку вже назвали наймасштабнішою такого типу у Великої Британії.

[Крістін Хенцинська, кураторка виставки]:
«Це простір, де ви можете подумати про африканську моду, можете поринути в атмосферу африканської моди й вийти натхненими більше про неї дізнатися».

В експозиції понад 250 предметів, зокрема 70 нових надходжень.

Загалом виставили одяг 40 сучасних дизайнерів.

Тут хочуть зрозуміти, який вплив вони мають на індустрію моди загалом.

[Крістін Хенцинська, кураторка виставки]:
«Ми бачимо, що саме африканські майстри змінюють ландшафт світової моди. Сьогодні їхній вплив дуже сильний. Вони хочуть, щоб їх бачили та чули».

Тут показано роботи й з перероблених матеріалів, які поєднують жіночі та чоловічі елементи. Є і злиття різних культур.

[Арці Іфрах, дизайнер]:
«Моя робота заснована на двох предметах одягу, що походять із двох різних культур. Перша — це англійська культура, тобто плащ. Друга — паранджа, яка дуже популярна в Марокко та в усіх арабських країнах».

Виставка буде відкритою до квітня наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Моду Африки показали у Музеї Вікторії та АльбертаФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: