29.02.2024
Телеканал NTD

Сонячну електростанцію в Іраку вперше підключили до національної електромережі

Сонячну електростанцію в Іраку вперше підключили до національної електромережі

Сонячні панелі покривають велику ділянку пустельної місцевості на півночі Іраку. Це сонячна електростанція, яка складається з..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Сонячні панелі покривають велику ділянку пустельної місцевості на півночі Іраку. Це сонячна електростанція, яка складається з понад 3700 панелей та виробляє 2 мегавати електроенергії.

На відміну від інших таких в Іраку, її підключено до національної мережі.

[Азад Ісмет, інженер]:
«Цю станцію підключено до мережі всього регіону через спеціальний фідер. Він постачає електрику до університету, а також до інших місць: систем водопостачання та лікарні».

Але є одна проблема, яка потребує постійної уваги, — ​​пісок та пил. Після бур вони швидко покривають панелі й затуляють їх від сонця. Це означає, що поверхні необхідно постійно очищати.

[Салар Ахмад, інженер]:

«Погода в Курдистані та Іраку пильна, особливо останніми місяцями. І пилу цього року набагато більше, ніж попереднього».

Станція виробляє всього дві десяті відсотка потреб Дахука в електроенергії. Але є плани збільшити її потужність до 10 мегаватів.

[Хавар Хазім, інженер]:
«Нам треба електроенергія, щоби впродовж дня працювати в університеті. Увечері та вночі вона не потрібна. Отже, цей проєкт підходить для тих місць, де вночі у світлі нема потреби».

Проєкт фінансує Європейський Союз. Він просуває екологічно чисту енергію не лише в ЄС, а й в інших регіонах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: