20.08.2024
Телеканал NTD

Євросоюз значно збільшить експорт газу з Ізраїлю через Єгипет

Євросоюз значно збільшить експорт газу з Ізраїлю через Єгипет

Євросоюз збільшить експорт ізраїльського газу через Єгипет. Відповідну угоду представники трьох країн підписали на зустрічі Східносередземноморського..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Євросоюз збільшить експорт ізраїльського газу через Єгипет. Відповідну угоду представники трьох країн підписали на зустрічі Східносередземноморського газового форуму в Каїрі. Вона стала першим документом, який дозволяє експорт ізраїльського газу до Європи у великих обсягах.

[Карін Ельхарар, міністр енергетики Ізраїлю]:
«Цей меморандум про взаєморозуміння дає змогу розпочати довгоочікувану співпрацю, у межах якої Ізраїль та Єгипет можуть відіграти значну роль у підвищенні енергетичної безпеки європейських партнерів».

Газ надходитиме з Ізраїлю на єгипетські переробні заводи. Потім його в зрідженому вигляді перевозитимуть до Європи. Так, у ЄС надіються знизити залежність від енергетичних ресурсів Росії.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Європейської комісії]:
«Сьогодні ми зробили дуже важливий крок, бо підписали меморандум про взаєморозуміння щодо постачання природного газу з Ізраїлю до Єгипту. Тут газ зріджуватимуть, а потім транспортуватимуть до ЄС. Це великий крок уперед в енергозабезпеченні Європи».

Сторони уклали угоду на три роки з автоматичним продовженням на два роки.

Євросоюз також сприятиме Ізраїлю та Єгипту в пошуку й видобутку газу на їхніх морських територіях.

Експорт цього енергоносія буде важливим для ЄС до 2030 року. Потім споживання газу скорочуватимуть. Євросоюз зобов’язався до середини сторіччя досягти нульових викидів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: