18.03.2024
Телеканал NTD

У Німеччині показали новинки екологічної моди

У Німеччині показали новинки екологічної моди

Те, з чого зроблено цей одяг, могло б опинитися на звалищі. Але завадила мода на екологічність...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Те, з чого зроблено цей одяг, могло б опинитися на звалищі. Але завадила мода на екологічність.

Компанії, які беруть участь у цьому берлінському ярмарку-конференції, намагаються змінити споживчі звички людей, пропонуючи якісний товар із перероблених матеріалів.

І йдеться не тільки про одяг з органічної бавовни та сумки з перероблених пластикових пляшок.

Кілька фірм пропонують одяг, повністю виготовлений із вторсировини.

Наприклад, ця фінська компанія використовує відходи індійських швейних фабрик.

[Янне Ярвінен, менеджер із продажу]:
«Навколо нашої фабрики в Індії є сотні інших. Ми збираємо їхні бавовняні відходи. Потім обробляємо, механічно відкриваємо волокно, сортуємо за кольором. Тобто не використовуємо жодних барвників. Далі традиційним способом робимо пряжу, виготовляємо з неї тканину й потім шиємо одяг».

Ця ж італійська фірма має той самий підхід, але одяг збирає у своїй країні.

[Нікколо Кіпріані, менеджер із продажу]:
«Ми виготовляємо одяг із перероблених волокон. Збираємо старий одяг і текстильні відходи. Сортуємо за якістю та кольором. З пряжі виходять такі поло та светри. Використовуємо такі матеріали, як кашемір, бавовна, шовк та бавовна з джинсової тканини».

Індустрія моди — один із найбільших забруднювачів планети. За даними ООН, близько 10 % викидів вуглецю у світі припадає на виробництво та транспортування одягу.

У Німеччині за підтримки уряду працює проєкт, який допомагає компаніям стати екологічнішими. Тих, хто досягає критеріїв, нагороджують так званою Зеленою кнопкою.

[Крістіна Бірман, менеджер проєкту]:
«Зелена кнопка діє вже три роки. Бере участь понад 85 компаній — великих та маленьких».

Цей берлінський ярмарок-конференція — один із найбільших заходів в індустрії моди в Німеччині. Його проводять раз на два роки. Тут є як великі бренди, так і невеликі стартапи, що намагаються вийти на конкурентний ринок.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині показали новинки екологічної модиТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: