29.10.2024
Телеканал NTD

Через 40 років носороги повернулися до Мозамбіку

Через 40 років носороги повернулися до Мозамбіку

Півтори тисячі кілометрів — такий шлях подолали ці білі та чорні носороги в машинах для перевезення..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Півтори тисячі кілометрів — такий шлях подолали ці білі та чорні носороги в машинах для перевезення тварин. Їх відловили в ПАР і привезли до Мозамбіку, де носорогів не бачили вже понад 40 років.

[Ентоні Александер, співробітник Фонду парків світу]:
«Ми так перевозили деяких хижаків та слонів, щоб їх переселити. Тепер настала черга носорогів».

Носорогів випустили в національному парку Зінаві. Упродовж двох років сюди переселять ще кілька десятків тварин. Зрештою їх буде 40. Проєкт розпочав Фонд парків світу.

[Кестер Вікері, співробітник Фонду парків світу]:
«Надіємося, що такі проєкти врятують носорогів від вимирання або хоча б збільшать їхню чисельність. Ми будемо переселяти їх до різних країн та регіонів. По суті це страховка для тварин. Сподіваюся, за 10 чи 20 років в Африці з’являться й інші місця, де житиме багато носорогів».

Носороги вимерли в Мозамбіку через 15-річну громадянську війну та браконьєрство. Але вже ось як 20 років у країні мир, і влада хоче розвивати екотуризм. Носороги приваблюватимуть шанувальників дикої природи.

У парку Зінаві вже мешкає 2300 тварин, яких також переселили з інших місць.

Цей заповідник входить до Транскордонного парку Великий Лімпопо. Він існує два десятиліття. Парк розташований на території ПАР, Мозамбіку та Зімбабве.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через 40 років носороги повернулися до МозамбікуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіНа Кубі закінчується паливо?Як голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніСрібло в Єгипті — нове золото

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: