19.10.2024
Телеканал NTD

49 градусів: як виживають у Пакистані під час пекельної спеки

49 градусів: як виживають у Пакистані під час пекельної спеки

Увесь червень у пакистанському місті Джейкобабад було 47–49 градусів спеки. Вулиці спорожніли. Люди стараються не виходити..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Увесь червень у пакистанському місті Джейкобабад було 47–49 градусів спеки. Вулиці спорожніли. Люди стараються не виходити з дому.

Найбільше роботи мають продавці прохолодних напоїв.

[Імран Сумро, житель Джейкобабада]:
«За 30 рупій ми купуємо в місцевих продавців одну каністру води, які вони возять на візках, запряжених ослами. У кожній близько 20 літрів. Нам дуже важко через спеку, дітям теж».

Джейкобабад — одне з найспекотніших міст провінції Сінд, та й усього Пакистану. У ньому живе 300 тисяч осіб. Від спеки потерпає вже ось як три роки.

Якось раз у травні температура перевищила 50 градусів Цельсія. А червень тут став найспекотнішим серед усіх південноазійських міст.

Проте місцеві цегельні заводи не зупинилися. Тут їх десятки. За день роботи під палким сонцем працівникам платять менш як два долари.

[Абу Бакар, працівник цегельного заводу]:
«Тут така спека, що важко навіть описати. Але нам доводиться працювати біля печі. Ми обпалюємо руки й ноги, вдихаємо отруйний газ. Умови дуже важкі».

У районній лікарні пацієнтів побільшало. Вони звертаються через сонячні удари, нудоту, діарею та запаморочення. Серед них багато дітей. А педіатр тут лише один.

[Соз Алі, педіатр]:
«Коли температура підвищується, приводять більше дітей із тепловими ударами, діареєю, нудотою та зневодненням. Ще одна причина в тому, що підземні води в Джейкобабаді забруднені й більше не придатні для пиття».

Фермерам на полях теж несолодко. Крім того, що доводиться працювати під палким сонцем, їм ще бракує води для вирощування рису. Багато каналів у сусідніх селах пересохло. За останні три роки врожайність подекуди зменшилась на 80 %. Тепер влада думає перейти на менш водозатратні культури, такі як оливки та бавовну.
Коротке посилання на цю сторінку:

49 градусів: як виживають у Пакистані під час пекельної спекиДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяУ Техасі арештовуватимуть і ув’язнюватимуть нелегальних мігрантівУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: