28.08.2024
Телеканал NTD

Мобільна клініка допомагає сирійським біженцям у Лівані

Мобільна клініка допомагає сирійським біженцям у Лівані

Ця мобільна клініка приїхала допомогти бідним ліванцям та сирійським біженцям. У машині — сирійський лікар Ферас..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ця мобільна клініка приїхала допомогти бідним ліванцям та сирійським біженцям. У машині — сирійський лікар Ферас і його бригада. Вони їздять долиною Бекаа в Лівані. Тут багато тих, хто не може піти до лікарні, бо не має грошей.

Ферас вивчився на сімейного лікаря в Сирії. Однак у 2017 році втік від війни до Лівану. Відтоді намагається допомагати землякам у таборах для біженців, де часто медобслуговування майже немає.

У його команді є ще один лікар та місцеві волонтери.

[Ферас Альгадбан, лікар]:
«Зазвичай консультую телефоном, а також виїжджаю на екстрені випадки вночі. Я завжди в зоні доступу. Іноді здається, що мої рідні теж трохи волонтери. Багато пацієнтів приходять до мене додому. Вони знають, де я живу, і приходять в екстрених випадках. Я маю відповідати на дзвінки. Не можу вимкнути телефон».

Мобільну клініку заснували у 2018 році. Наразі вона об’їжджає близько 40 таборів для біженців долини Бекаа. Усі послуги сирійцям та незаможним ліванцям надають або безплатно, або за символічні гроші.

[Ферас Альгадбан, лікар]:
«Більшість наших пацієнтів — сирійські діти-біженці та люди похилого віку, а також ліванці з місцевої громади. Останнім часом, особливо за останні півтора року, серед наших пацієнтів ліванців побільшало через економічну кризу».

Сирієць хоче розширити проєкт на сотні таборів як долини Бекаа, так і за її межами. Каже, що люди тут дуже бідують. Часто навіть не мають чистої питної води.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мобільна клініка допомагає сирійським біженцям у ЛіваніНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: