08.05.2024
Телеканал NTD

Через посуху на півночі Італії оголосили надзвичайну ситуацію

Через посуху на півночі Італії оголосили надзвичайну ситуацію

Через посуху Італія оголосила режим надзвичайної ситуації в північних регіонах. Там тече річка По — найдовша..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Через посуху Італія оголосила режим надзвичайної ситуації в північних регіонах. Там тече річка По — найдовша в країні. Рівень води в ній знизився до історичного мінімуму.

[Фаусто, місцевий житель]:
«Рівень річки на десять метрів нижчий. Раніше в червні води зазвичай було мало, але в липні рівень знову підіймався, бо в Альпах проходило кілька злив. Дуже важливо, щоб у горах були дощі. Щойно вони випадають, вода в річці починає прибувати».

Загалом лихо назвали найбільшим свого роду за останні 70 років. Тепер уряд розпорядився почати економити воду, зокрема запровадити нормування для будинків і підприємств.

Протяжність По — 650 кілометрів. Вона протікає через північ Італії. Багато її ділянок майже повністю пересохло. Фермери кажуть, що течія річки настільки слабка, що вглиб суші починає проникати морська вода й знищувати посіви.

У заяві уряду йдеться, що надзвичайні заходи охоплюватимуть землі, які межують із річкою По, а також водні басейни східних Альп. Сюди входять райони Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Ломбардія, П’ємонт та Венето. Щоб допомогти розв’язувати проблему нестачі води, їм виділили понад 36 мільйонів євро.

Планують також ужити додаткових заходів, щоби протистояти посусі. Експерти кажуть, що лихо посилилося після надзвичайно сухої зими та весни, за якими настав незвичайно спекотний початок літа.

Прем’єр-міністр Маріо Драгі ще розглядає можливість призначити відповідального за розв’язання проблеми з посухою, як було призначено координатора протикоронавірусних заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через посуху на півночі Італії оголосили надзвичайну ситуаціюНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: