29.12.2024
Телеканал NTD

Звіт ООН: скільки людей загинуло за 10 років війни в ​​Сирії

Звіт ООН: скільки людей загинуло за 10 років війни в ​​Сирії

Скільки людей загинуло в Сирії за останні десять років війни? Ці дані недавно опублікувало у звіті..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Скільки людей загинуло в Сирії за останні десять років війни? Ці дані недавно опублікувало у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

[Равіна Шамдасані, представниця УВКПЛ ООН]:
«У період з 1 березня 2011 року до 31 березня 2021 року в Сирії через конфлікт було вбито 306 887 мирних жителів. Це найбільша підрахована кількість загиблих цивільних у Сирії, пов’язаних із конфліктом».

Представниця УВКПЛ ООН Равіна Шамдасані каже, що коло 143 тисяч смертей підтверджено документально, з повним ім’ям, датою та місцем загибелі. Ще 163 тисячі — за допомогою статистичних підрахунків.

[Равіна Шамдасані, представниця УВКПЛ ООН]:
«Але дані про кількість загиблих у конфлікті — це не абстрактні цифри. Це конкретні люди».

Звіт також містить дані про вік та стать загиблих, про те, хто причетний до смерті та від якої зброї жертви померли.

[Равіна Шамдасані, представниця УВКПЛ ООН]:
«За приблизними підрахунками, упродовж останніх десяти років у середньому щодня насильницькою смертю гинуло 83 мирні жителі».

Водночас, як зазначає Шамдасані, документ не включає смерті, які настали через те, що люди не мали доступу до медичних послуг і лікарень, або через те, що в них просто забракло їжі та води.

Загалом кількість загиблих становить приблизно півтора відсотка населення Сирії, яке було на початку воєнного конфлікту.

Однією з головних причин загибелі називають застосування деяких видів зброї. Ще люди гинули, бо ставали випадковими жертвами бойових зіткнень та штурмів. Понад 23 % смертей припадає на важке озброєння та вибухівку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Звіт ООН: скільки людей загинуло за 10 років війни в ​​СиріїТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯку країну визнали найщасливішоюДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний парк

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: