28.01.2024
Телеканал NTD

Лас-Вегас позбувається газонів із живою травою

Лас-Вегас позбувається газонів із живою травою

У Лас-Вегасі можна побачити багато підробок: від двійників Елвіса Преслі до копії Ейфелевої вежі. Тепер список..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Лас-Вегасі можна побачити багато підробок: від двійників Елвіса Преслі до копії Ейфелевої вежі. Тепер список поповнить і звичайна трава.

Багаторічна засуха змусила міську владу позбутися мільйонів квадратних метрів газонів. Їх прибрали навіть зі знаменитого бульвару Лас-Вегас-Стрип — візитівки міста. Натомість стелять штучне трав’яне покриття.

[Карлос Родрігес, укладальник штучної трави]:
«Те саме ми зробили й біля вітального знаку Лас-Вегаса».

Укладач Карлос Родрігес каже, що замість того, щоб висаджувати траву, він закріплює її молотком.

[Карлос Родрігес, укладальник штучної трави]:

«По суті, ми забиваємо шестидюймові цвяхи по периметру газону. І вони його тримають.

Усе це роблять, щоб заощадити воду. Штат Невада, як і кілька сусідніх, використовує запаси водосховища Мід. А в ньому рівень води — рекордно низький.

Мати живі газони в Неваді тепер незаконно.

[Бронсон Мек, співробітник водного управління Невади]:
«Торік влада штату ухвалила закон, який забороняє зрошення нефункціональної трави, тобто яку не використовують для відпочинку, а лише для краси. Відповідно до закону, таку траву слід повністю прибрати до 2026 року».

Закон стосується компаній і приватних володінь. Але не старих, а нових. Замість живої трави тепер їх можна оточувати лише пустельними рослинами, яким не треба багато води.

[Бронсон Мек, співробітник водного управління Невади]:
«Уявіть, щороку на квадратний фут трави потрібно 276 літрів води. Загалом такого обсягу вистачило б, щоби ми на 3 метри пішли під воду».

Деякі власники приватних будинків замінюють живі газони на штучні добровільно.

[Лінда Лерд, місцева жителька]:
«Я теж можу трохи посприяти економії води в Лас-Вегасі. Мій маленький внесок допоможе іншим».

Утім, не варто боятися, що всі штучні газони Лас-Вегаса будуть чистим пластиком. Виробники кажуть, що більша частина їхньої продукції — з рослинних компонентів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лас-Вегас позбувається газонів із живою травоюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНа Кубі закінчується паливо?Яку країну визнали найщасливішою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: