29.04.2024
Телеканал NTD

Ізраїльським туристам сподобався відпочинок на Синайському півострові

Ізраїльським туристам сподобався відпочинок на Синайському півострові

Колись на Синайському півострові точилися бої між військами Ізраїлю та Єгипту, а зараз це місце —..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Колись на Синайському півострові точилися бої між військами Ізраїлю та Єгипту, а зараз це місце — улюблений курорт ізраїльських туристів. Сюди можуть приїжджати без візи, яка потрібна для відвідування інших єгипетських регіонів.

У 2019 році тут побувало майже півтора мільйона ізраїльтян. Але в часи пандемії відпочинок за кордоном довелося відкласти. Наразі ізраїльські туристи повертаються. Місцева влада очікує, що незабаром їх буде так само багато, як раніше.

Тут туристи живуть у простих солом’яних хатинах і насолоджуються тишею — довкола ніякої метушні.

[туристка з Ізраїлю]:
«На Синайському півострові відчуття дуже особливі. Я тут як удома. Почуваюся щасливою».

Туристів приваблюють теплі, чисті води Червоного моря, коралові рифи й гарні гірські краєвиди. Ці місця ніби створені для спокійного відпочинку.

Сюди також приїжджають і єгиптяни з інших регіонів. Водночас жодних конфліктів із гостями з Ізраїлю не виникає, хоча в материковій частині країни їх недолюблюють.

[турист із Єгипту]:
«Місцеві умови дивовижно поєднують людей. Тут немає жодного поділу. Тобто немає нічого, пов’язаного з політикою чи релігією, що могло б роз’єднати людей. Тут усі живуть у дивовижній гармонії. Гадаю, цього хоче від нас Бог».

Туристична індустрія Єгипту дуже постраждала через нестабільність, яку спричинила революція 2011 року. Влада країни намагається відродити цей важливий для економіки сектор. На його частку припадає 12 % ВВП.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльським туристам сподобався відпочинок на Синайському півостровіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСрібло в Єгипті — нове золотоООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯку країну визнали найщасливішоюКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: