19.05.2024
Телеканал NTD

Гонконзький музей історії покаже тисячі років китайської культури

Гонконзький музей історії покаже тисячі років китайської культури

У Гонконгу незабаром відкриється музей, присвячений історії та культурі Китаю. Семиповерховий палац площею 7800 квадратних метрів..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У Гонконгу незабаром відкриється музей, присвячений історії та культурі Китаю.

Семиповерховий палац площею 7800 квадратних метрів має дев’ять галерей.

Тут виставлять понад 900 китайських творів мистецтва. Вони охоплюють тисячі років історії та культури Китаю. Їх надав в оренду Палацовий музей, що в Пекіні.

Тема однієї з галерей — «Від глини до скарбів: порцеляна з колекції Палацового музею».

Там можна оглянути китайську кераміку, починаючи від предметів повсякденного побуту й закінчуючи вишуканими творами часів династій Мін і Цін.

Інший відділ присвячено живопису й каліграфії.

[Дейзі Ван, заступник директора Палацового музею в Гонконзі]:
«Це вперше, відколи в 1928 році заснували Палацовий музей у Пекіні, таку велику кількість національних скарбів виставляють за межами материкового Китаю».

У першій галереї під назвою «Вхід до Забороненого міста» можна побачити, як за династії Цін зберігали стародавні артефакти й налагоджували контакти з іншими регіонами світу.

А галерея номер 9 показує, яке місце посідали в мистецтві коні. Тут можна побачити 111 творів із Палацового музею, що в Пекіні. Ще 13 приїхали з паризького Лувру.

Палацовий музей у Гонконзі відкриється 2 липня. Вхід коштуватиме коло 6,5 доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконзький музей історії покаже тисячі років китайської культуриКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОПрогулянка найромантичнішим садом світуДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: