25.06.2024
Телеканал NTD

Євросоюз закупить 110 тисяч доз вакцини проти віспи мавп

Євросоюз закупить 110 тисяч доз вакцини проти віспи мавп

110 тисяч доз вакцини проти віспи мавп закупить Європейський Союз. Єврокомісія вже уклала угоду з однією..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

110 тисяч доз вакцини проти віспи мавп закупить Європейський Союз. Єврокомісія вже уклала угоду з однією данською фармкомпанією. Постачання розпочнеться найближчим часом.

Спалах віспи мавп стався на початку травня. Відтоді в 19 країнах ЄС, а також в Ісландії і Норвегії виявили коло 900 випадків зараження. Вакцини насамперед відправлять до регіонів, де ситуація найгірша. Також їх зможуть отримати Ісландія і Норвегія, які не входять до Євросоюзу.

Препарат данської компанії розробили проти звичайної віспи. Але, як кажуть фахівці, він захищає і від віспи мавп. Нині регулятори ЄС працюють над схваленням вакцини в Євросоюзі, щоб її можна було використовувати за новим призначенням. Деякі країни ЄС, приміром Німеччина та Іспанія, мають намір самі закуповувати вакцини.

Віспа мавп — рідкісне вірусне захворювання. Раніше воно поширювалося в Африці. У людей цю хворобу вперше виявили 1970 року на території нинішньої ДР Конго. Зазвичай віспа мавп протікає легко, але бувають ускладнення.

За даними ВООЗ, зареєстровано вже більш як 1600 випадків захворювання в 39 країнах. ВООЗ планує провести засідання надзвичайного комітету, щоб оцінити небезпеку спалаху віспи мавп для світу. Але організовувати масову вакцинацію організація поки не радить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Євросоюз закупить 110 тисяч доз вакцини проти віспи мавпМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНа Кубі закінчується паливо?Чому китайський середній клас не може собі дозволити весілляОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: