25.02.2024
Телеканал NTD

Використані маски й експрес-тести загрожують екології

Використані маски й експрес-тести загрожують екології

Австралійка Лінда ось уже як чотири роки збирає сміття на пляжі міста Перт. Разом з іншими..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Австралійка Лінда ось уже як чотири роки збирає сміття на пляжі міста Перт. Разом з іншими волонтерами вона вже очистила природу від 12 тисяч одиниць непотребу, переважно пластикового.

[Лінда Девіс, волонтерка]:
«Я подумала, що якщо зберу й проаналізую сміття з наукового погляду, то в нас буде інформація, звідки воно потрапляє, і чи змінюється його склад».

У 2018 році уряд Західної Австралії заборонив легкі поліетиленові пакети. Потім до списку додали пластикові соломинки, одноразовий посуд і гелієві повітряні кулі.

Відтоді цих предметів у смітті стало вдвічі менше. Проте почали з’являлися інші види відходів.

[Лінда Девіс, волонтерка]:

«Відколи запровадили правило обов’язково носити маску, я почала збирати значно більше масок. А недавно стала знаходити експрес-тести на антитіла, які просто валялися долі. Поки що не на пляжі. Та, припускаю, що колись вони там теж з’являться».

Міністр довкілля Західної Австралії каже, що немає простого рішення, як переробляти засоби індивідуального захисту. Адже їх класифікують як біологічно небезпечні.

[Ріс Вітбі, міністр довкілля Західної Австралії]:
«З погляду громадської охорони здоров’я пріоритетом має бути здоров’я людей і безпечна утилізація цього матеріалу».

Водночас штат і далі обговорює з федеральним урядом, як повторно використовувати викинуті маски.
Коротке посилання на цю сторінку:

Використані маски й експрес-тести загрожують екологіїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: