24.12.2024
Телеканал NTD

Без туристів зоопарк у Таїланді розорився

Три тигри й гімалайський ведмідь — останні мешканці зоопарку таїландського міста Пхукет. Тепер і вони покидають вольєри, у яких прожили багато років. Тварин забирає місцева благодійна організація.

Цей зоопарк працював понад двадаць років. Уважався непоганим. Але пандемія зупинила потік туристів, і зоосад збанкрутів.

[Едвін Вік, голова Фонду друзів дикої природи Таїланду]:
«Тутешні вольєри дуже маленькі. Вони стали брудними. Ще зоопарк не мав грошей, щоб годувати тварин і як слід про них дбати».

Керівництво зоопарку звернулося до Фонду друзів дикої природи Таїланду. За кілька місяців його працівники вивезли вісім тигрів і ведмедя.

[Едвін Вік, голова Фонду друзів дикої природи Таїланду]:
«Сьогодні ми забираємо останніх трьох найбільших тигрів-самців і дуже великого гімалайського ведмедя».

Хижаків відвезуть до центру порятунку, що в провінції Пхетчабурі. Це приблизно за десять годин їзди машиною від Пхукета.

[Едвін Вік, голова Фонду друзів дикої природи Таїланду]:
«Там їх поселять у великих вольєрах, у більш природних умовах, і доглядатимуть за ними значно ліпше».

Фахівці кажуть, що хижаків уже не можна повернути до дикої природи. Усі вони старі. А тиграм після неволі тим паче важко пристосуватися до самостійного життя.

До пандемії частка туристичного сектору в економіці Таїланду становила 12 %. Протикоронавірусні заходи боляче вдарили по всьому туризму. Торік у країні побувало менш як півмільйона мандрівників. У першій половині цього року тут прийняли мільйон гостей. Як очікують, до кінця грудня Таїланд відвідає понад п’ять мільйонів іноземців.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: