Проєкт започаткував місцевий активіст.
[Херардо Монтес де Ока, голова проєкту Hagamos Composta]:
«Якщо органічні відходи відокремити від неорганічних, то половина сміття, яке ми виробляємо, зникає».
На звалище привозять яєчну й горіхову шкаралупу, шкірки фруктів та овочів, чайне листя та інші харчові відходи. За чотири-шість місяців усе це перетворюється на компост, яким можна удобрювати сад чи город.
До проєкту приєдналися вже 23 мексиканські міста.
[Пауліна Камачо, координаторка проєкту]:
«Усе починається з домашнього навчання. Дітям пояснюють, чому важливо сортувати сміття і як це робити».
Отриманий компост розподіляють між учасниками проєкту.
[Кароліна Урета Санчес, учасниця проєкту]:
«У Мехіко ситуація така, що не знаєш, чи потрапить сміття туди, де йому місце, де воно не забруднюватиме природу. А цей проєкт гарантує, що органічні відходи допоможуть збільшити родючість ґрунту, а не стануть додатковою проблемою».
У проєкті також беруть участь жителі Іспанії і Гондурасу. За чотири роки вдалося компостувати 2000 тонн відходів.
Коротке посилання на цю сторінку: