29.02.2024
Телеканал NTD

За що собаку з кличкою Сем зробили героєм коміксу в Чилі

За що собаку з кличкою Сем зробили героєм коміксу в Чилі

Те, що починалося як звичайні прогулянки парком, перетворило цього пса на супергероя. Бордер-коллі Сем і його..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Те, що починалося як звичайні прогулянки парком, перетворило цього пса на супергероя.

Бордер-коллі Сем і його господар Гонсало живуть у чилійській столиці Сантьяго. Регулярно гуляють у міському парку, і якоїсь миті чоловік вирішив поєднувати приємне з корисним. Під час прогулянок він почав збирати сміття.

Цей парк — найбільша зелена зона мегаполіса. Тут є зоопарк, кілька піших маршрутів і фунікулер. У самому лише квітні Гонсало і його пес зібрали в парку 602 маски, 585 пластикових пляшок і 304 контейнери.

[Гонсало Чіанг, господар Сема]:
«Сміття можна принести до парку, але викидати його де завгодно — неправильно».

Гонсало й Сем приходять прибирати щонайменше тричі на тиждень. Це зворушило місцеве керівництво, і воно вирішило зробити образ Сема, який несе на спині сумку зі сміттям, одним із символів турботи про парк. Так виник комікс під назвою «Сем — супергерой міського парку».

[Каталіна Аравенда, ілюстраторка]:
«Він став значно популярнішим, ніж очікували. Комікс потрапив до шкіл. А ще він стрімко поширюється в інтернеті».

Торік парк почав закликати продавців напоїв замінити пластикові стаканчики на скляні. А ще тут тепер сортують сміття й пояснюють, чому це важливо.

Автори коміксу закликають гостей парку користуватися сортувальними станціями, яких тут 40, або ж забирати сміття із собою.

[Едуардо Віллалобос, директор парку]:
«Такі відвідувачі, як Сем, надихнули нас прискорити освітній процес і структурувати сортування сміття. Так жителі Сантьяго стають охайнішими, більше дбають про довкілля, наші ліси й парки».

Коротке посилання на цю сторінку:

За що собаку з кличкою Сем зробили героєм коміксу в ЧиліУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Корабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: