26.10.2024
Телеканал NTD

Казковий світ іграшкових поїздів презентували у Флоренції

Казковий світ іграшкових поїздів презентували у Флоренції

На цій залізниці все постійно рухається. Потяги мчать повз мальовничі гори й поля, доставляючи пасажирів до..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На цій залізниці все постійно рухається. Потяги мчать повз мальовничі гори й поля, доставляючи пасажирів до пункту призначення. Тільки весь цей величезний світ — лише гігантська модель. Її демонструють у Флоренції.

Чарівний світ поїздів створив італієць Джузеппе Патерно Кастелло ді Сан-Джуліано. Точніше, почав створювати 50 років тому. Модель постійно збільшують і вдосконалюють. Наразі вона займає 280 квадратних метрів.

Усе почалося у 72-му році, коли Джузеппе прийшов до магазину по ще одну модель автомобіля для своєї колекції. Проте машинок не було. Продавець запропонував модель потяга. Так виникла нова пристрасть.

[Дієго Патерно Кастелло ді Сан-Джуліано, син автора моделі залізниці]:
«Дизайнер створює чудову модель, а потім розуміє, що цією красою треба ділитися. У нього виникає бажання передати свої почуття всім людям. Мій батько був упевнений, що ця модель настільки гарна, що її треба показати публіці, щоб її побачило якнайбільше людей».

Іграшкові потяги перевозять іграшкових пасажирів через Італію, Німеччину та Австрію. Міста й ландшафти нагадують реальні. Проте точності тут немає. Увесь цей іграшковий світ — плід фантазії.

[Альберто Сальвадорі, дизайнер]:
«Це суміш архітектури німецьких та австрійських міст, бо модель зроблено з німецьких іграшок. Але не можна обійтися без частинки Італії, тому тут є копія мису Портоферрайо, що на острові Ельба, Доломітові Альпи, Кортіна-д’Ампеццо та станція Мілана, яка, щоправда, зливається з берлінським вокзалом».

Екскурсія становить собою 30-хвилинну виставу. Змінюються анімовані декорації та грають відповідні мелодії.

За півстоліття модель залізниці змінила багато приміщень. Колись вона зберігалася в сараї, потім в ангарі, а тепер має постійний дім — старий кінотеатр. Його спеціально переобладнали під музей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Казковий світ іграшкових поїздів презентували у ФлоренціїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: