20.02.2024
Телеканал NTD

Ліберійське містечко приваблює серферів ідеальними хвилями

Ліберійське містечко приваблює серферів ідеальними хвилями

Менш як десять років знадобилося, щоб серфінг завоював серця майже всіх жителів цього ліберійського містечка Робертспорт...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Менш як десять років знадобилося, щоб серфінг завоював серця майже всіх жителів цього ліберійського містечка Робертспорт. А ідеальні хвилі тепер приваблюють сюди серферів з усієї країни й навіть із-за кордону.

Нині тут проходять щорічні міські змагання із серфінгу. Участь беруть і спортсмени з інших країн.

[Енді Девіс, серфер із ПАР]:
«Хвилі неймовірні, світового класу».

Енді Девіс приїхав із ПАР. Він разом зі співробітниками благодійної організації роздає дошки для серфінгу в Ліберії, зокрема й тут, у Робертспорті.

[Енді Девіс, серфер із ПАР]:

«Особливості Робертспорта підіймають його на вершину світу. Надіюся, що завдяки серфінгу це місто буде рости й розвиватися».

У Робертспорті дізналися про серфінг від співробітників міжнародних благодійних організацій. Ті часто ловили хвилю біля піщаних пляжів, а потім навчали кататися місцевих жителів.

[Муса Шеннон, власник готелю]:
«Серфінг нам допоміг. Він зробив нас дуже популярними й дав міжнародне визнання, привернув до нас увагу. Також завдяки йому міська молодь може проявити себе в спорті, про який раніше тут не знали».

Ліберія не так давно пережила кровопролитну громадянську війну, пізніше епідемію лихоманки Ебола, а потім ще й пандемію коронавірусу. Нині країна потроху оживає. У Робертспорті планують розвивати туристичний сектор, щоб привабити серферів не лише з Африки, але й з інших континентів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ліберійське містечко приваблює серферів ідеальними хвилямиУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: