19.01.2024
Телеканал NTD

Передгір’я Швейцарських Альп потопають у нарцисах

Передгір'я Швейцарських Альп потопають у нарцисах

Травневий сніг — так називають у Швейцарії цей подарунок природи. У передгір'ї Альп над Женевським озером..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Травневий сніг — так називають у Швейцарії цей подарунок природи. У передгір’ї Альп над Женевським озером зацвіли нарциси. З ХІХ століття це явище приваблює безліч туристів. З цієї нагоди в курортному місті Монтре проводять фестивалі та квіткові паради.

Сходи диких нарцисів з’являються ранньою весною, щойно зійде сніг. Але цвісти вони починають лише в травні. Причому в інших регіонах Швейцарії великі поля нарцисів — рідкість. Тут теж цих чудових квітів стає дедалі менше.

Причина у випасанні худоби, розширенні рільництва, будівництві та навіть у відновленні лісів. У тіні дерев квітам не вистачає сонячного світла, до того ж у ґрунті лишається менше поживних речовин.

У швейцарському кантоні Во нарциси взяли під охорону. Туристів просять не витоптувати квіти й не збирати великих букетів. Можна зірвати стільки, скільки поміститься в руці.

Ці квіти мають солодкий дурманливий аромат. У давні часи ефірну нарцисову олію використовували в парфумерії. Нині її замінює синтетичний ароматизатор.
Коротке посилання на цю сторінку:

Передгір’я Швейцарських Альп потопають у нарцисахPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого Валентина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: