25.11.2024
Телеканал NTD

«Курча коронації»: яке меню склали для Єлизавети II на честь коронації

«Курча коронації»: яке меню склали для Єлизавети II на честь коронації

Коронація юної Єлизавети у Вестмінстерському абатстві. За церемонією по телебаченню стежить 20 мільйонів осіб. Потім тисячі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Коронація юної Єлизавети у Вестмінстерському абатстві. За церемонією по телебаченню стежить 20 мільйонів осіб. Потім тисячі людей прямують до Букінгемського палацу, де нова королева махає їм із балкона.

Утім, у кадр потрапили не всі урочистості. Наприклад, немає вечері на честь коронації. А на ній подавали спеціально створену для монархині страву. Так звану «курку коронації».

У цій кулінарній школі в Лондоні гордо показують усе оригінальне меню.

[Лоїк Мальфе, директор школи]:
«Отже, щоб зробити ідеальну “курку коронації”, треба взяти за основу оригінальний рецепт. Додати червоне вино, цибулю, воду й карі. І це справді створює смак».

Також потрібно додати трохи солодкого.

[Лоїк Мальфе, директор школи]:
«Найімовірніше, вони докладали абрикоси. Ми додамо трохи чогось на кшталт абрикосового варення. Ще можемо доповнити кокосами чи родзинками. Це створить приємний смак».

Цьому рецептові майже 70 років. І його навряд чи можна назвати високою кухнею. Тоді курку подавали з рисом басматі. Але тепер страву адаптували до сучасних уподобань.

Цього року святкуватимуть 70-річчя коронації Єлизавети ІІ.

Тим часом у Лондоні проводять конкурс на найкращий пудинг до платинового ювілею королеви. Змагання організували дві великі бакалійні крамниці.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Курча коронації»: яке меню склали для Єлизавети II на честь коронаціїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуДва індійські ресторани судяться через куряче каріВ Італії вимирають газетні кіоскиМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАПрогулянка найромантичнішим садом світуЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: