Утім, у кадр потрапили не всі урочистості. Наприклад, немає вечері на честь коронації. А на ній подавали спеціально створену для монархині страву. Так звану «курку коронації».
У цій кулінарній школі в Лондоні гордо показують усе оригінальне меню.
[Лоїк Мальфе, директор школи]:
«Отже, щоб зробити ідеальну “курку коронації”, треба взяти за основу оригінальний рецепт. Додати червоне вино, цибулю, воду й карі. І це справді створює смак».
Також потрібно додати трохи солодкого.
[Лоїк Мальфе, директор школи]:
«Найімовірніше, вони докладали абрикоси. Ми додамо трохи чогось на кшталт абрикосового варення. Ще можемо доповнити кокосами чи родзинками. Це створить приємний смак».
Цьому рецептові майже 70 років. І його навряд чи можна назвати високою кухнею. Тоді курку подавали з рисом басматі. Але тепер страву адаптували до сучасних уподобань.
Цього року святкуватимуть 70-річчя коронації Єлизавети ІІ.
Тим часом у Лондоні проводять конкурс на найкращий пудинг до платинового ювілею королеви. Змагання організували дві великі бакалійні крамниці.
Коротке посилання на цю сторінку: