19.01.2024
Телеканал NTD

Вестмінстерське абатство вперше пустить туристів на дах

Вестмінстерське абатство вперше пустить туристів на дах

Знамените Вестмінстерське абатство в Лондоні вперше за всю свою історію відкриє дах для публіки. Звідти можна..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Знамените Вестмінстерське абатство в Лондоні вперше за всю свою історію відкриє дах для публіки. Звідти можна буде побачити будівлю парламенту, нещодавно відремонтований Біг-Бен і колесо огляду «Лондонське око».

[Саймон Джонс, співробітник Вестмінстерського абатства]:
«Тут, нагорі, панує атмосфера спокою. А внизу, на Парламентській площі, буває дуже жваво. Там багатолюдно, вирує життя. Але вельми приємно піднятися над цим і просто дивитися на все й милуватися краєвидами».

Такий подарунок зроблять із нагоди платинового ювілею королеви Єлизавети ІІ. Абатство повідомило про нього 21 квітня, коли королева відсвяткувала 96-й день народження.

На дах пускатимуть відвідувачів із червня по вересень. На екскурсію треба записуватися заздалегідь. Квиток коштує 70 фунтів стерлінгів. Це понад 80 євро.

Вестмінстерське абатство — це готичний собор. Його будували з перервами з XIII до XVIII ст. У ньому традиційно коронують британських монархів. Ховають їх теж у цьому абатстві.

Під час Другої світової війни будівля постраждала. Пізніше її відреставрували.

Платиновий ювілей Єлизавети ІІ відсвяткують у червні. Королева стане першим британським монархом, який пробув на троні 70 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вестмінстерське абатство вперше пустить туристів на дахОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКарнавал у Венеції може стати «платним»Римській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: