25.01.2024
Телеканал NTD

Сила квітів: садівницька виставка проходить у Нідерландах

Сила квітів: садівницька виставка проходить у Нідерландах

На стіні нової університетської будівлі можна побачити вертикальні грядки з квітами й рослинами. Ласкаво просимо на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На стіні нової університетської будівлі можна побачити вертикальні грядки з квітами й рослинами.

Ласкаво просимо на «Флоріаду» — нідерландську садівницьку виставку, яку проводять раз на десять років. Цього разу її гасло — «Ріст зелених міст».

Захід демонструє інновації в галузі садівництва, які можуть зробити міські райони екологічнішими та здоровішими. Це дуже актуально, бо міста в усьому світі дедалі збільшуються.

[Аннемарі Йоррітсма, організаторка виставки]:
«Це велика подія. Присутні 33 міжнародні учасники, які представляють 26 держав. Тут найважливіші садівницькі країни, такі як Німеччина, Японія, Китай, Таїланд, Італія, Франція та інші. Також є так званий павільйон світу, де показують свої роботи маленькі країни Африки».

На всі павільйони можна подивитися зверху, проїхавшись новою канатною дорогою. А ось дві людські постаті, зроблені з маленьких залізних бджіл. Вони мають нагадати світові про захист біорізноманіття.

Місце для виставки обрали невипадкове. Воно показує технічні досягнення Нідерландів, бо кілька десятиліть тому цю землю країна відвоювала в моря.

Сюди привезли найрізноманітніші ідеї, традиції і технології. Споруди катарської команди нагадують традиційні голубники, а японська команда зробила солом’яний дах.

Експозиція працюватиме до 9 жовтня. За цей час павільйони змінюватимуться залежно від сезону. Як очікують, «Флоріаду» відвідає коло двох мільйонів осіб. А після закінчення виставки цю територію хочуть перетворити на новий міський район із 3000 будинків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сила квітів: садівницька виставка проходить у НідерландахПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: