24.04.2024
Телеканал NTD

Роботи ремісників і дизайнерів показали на виставці у Венеції

Роботи ремісників і дизайнерів показали на виставці у Венеції

Скульптори, різьбярі й художники. Найкращі майстри зібралися на виставці ремесел і дизайну у Венеції. Гостям показали..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Скульптори, різьбярі й художники. Найкращі майстри зібралися на виставці ремесел і дизайну у Венеції. Гостям показали 15 експозицій. Тут можна не лише побачити готові роботи, а й поспостерігати за їх створенням.

[Джудіт Крафт, учасниця виставки]:
«Люди звикли бачити готові предмети, але як їх зробили, їм невідомо».

Цю експозицію присвячено оригамі.

[Мікеле де Луккі, куратор виставки]:
«Ми ніколи не втратимо любові до паперу. А папір — це не просто аркуші. Це матеріал, з якого можна щось створювати. Ми вибрали кількох майстрів, які використовують різний папір: як фабричний, так і ручної роботи».

У цьому залі можна подивитися, як виготовляють пера для чорнильних ручок. А поруч їх застосовують у дії.

Ще одна експозиція поєднує роботи венеційських склодувів і флористів. Там показано вази найхимерніших форм і різноманітні букети.

[Сільвія Даміані, учасниця виставки]:
«Краса — це нев’януща радість. Людини із самого початку свого існування прагнули краси, хотіли створювати красиві речі й бути серед краси. Тому квіти чи гарні вази завжди будуть потрібні людям. Час не стоїть на місці, але деякі цінності залишаються назавжди».

Виставку ремесел уперше провели тут чотири роки тому. Наступну запланували на 2020 рік. Через пандемію її відклали на два роки.

Цього разу в ній беруть участь 350 майстрів і дизайнерів із 30 країн. Вони демонструють понад 400 унікальних робіт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботи ремісників і дизайнерів показали на виставці у ВенеціїНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: