[Єнс Кнупс, засновник мережі кав’ярень]:
«По-перше, я використовую справжній шоколад, а не порошковий. Це справжній шоколад. Відсотковий вміст його теж різний: від 28-відсоткового білого шоколаду, дуже солодкого, до 100-відсоткового, який узагалі не містить цукру й дуже насичений. Також багато веганських варіантів».
Єнс Кнупс — засновник мережі кав’ярень, що працює в усій Європі. Він каже, що в них можна скуштувати напої з бобів із різних країн окремо. Тобто гарячий шоколад із Венесуели, Еквадору чи Перу.
Загалом тут понад 20 різних видів шоколаду, шість видів молока та 22 інші інгредієнти: від перцю чилі до зефіру ручної роботи. Напої бувають холодними й гарячими.
На іншому кінці міста майстриня приготування гарячого шоколаду та власниця кафе Джульєтта Семпсон теж у потоці буму на шоколадні напої преміумкласу.
Вона — веганка, тому її напої не містять молокопродуктів. Лише рослинні компоненти. Водночас какао-боби вона купує в дрібних виробників з усього світу. Але боби не змішує.
[Джульєтта Семпсон, власниця кафе]:
«Чудово, коли боби походять з однієї країни. Можна продегустувати різні смакові ноти. Дуже схоже на вино. Ми куштуємо його з різних регіонів. Те саме і з шоколадом».
Експерти зазначають, що британські споживачі вже звикли до якіснішої продукції, у них розвинувся смак, хай це вино, кава, чи навіть фрукти й овочі.
Коротке посилання на цю сторінку: