29.03.2024
Телеканал NTD

Ласкаво просимо до компанії, де працюють лише чотири дні на тиждень

Ласкаво просимо до компанії, де працюють лише чотири дні на тиждень

Ця французька компанія щодня відправляє тисячі посилок. У них комп'ютерне устаткування, на якому спеціалізується фірма. Та..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ця французька компанія щодня відправляє тисячі посилок. У них комп’ютерне устаткування, на якому спеціалізується фірма.

Та якщо раніше працівники трудилися п’ять днів на тиждень, то тепер їхній робочий час скоротився до чотирьох днів. Причому зарплата залишилася тією ж.

Співробітник одного з магазинів цієї компанії в Ліоні каже, що така зміна графіка стала для нього справжнім подарунком.

Його додатковий вихідний припадає на середу. Виходить сходити по покупки, а ще відвести доньку Меліссу на теніс. З її мамою він розлучився. Раніше вдавалося побути з дитиною лише в неділю, та й то не щотижня.

Зазначає, що спочатку довелося звикати до того, що чотири дні треба працювати інтенсивніше. Та згодом адаптувався.

[Йоганн Пітерс, працівник компанії]:
«У нас справді більше роботи в службові дні, але це компенсується тим, що маємо вихідний. Коли приходиш на роботу після вихідного, то ти більше відпочив і ефективніше працюєш».

Працівниця розподільчого складу Міріам каже, що компанія не лише скоротила робочі години, а й підвищила найменші зарплати. Це стало цілковитою несподіванкою.

Голова фірми зазначає, що спочатку непокоївся, що через це матиме збитки. Але через рік виявив, що доходи, навпаки, зросли на 40 %. Водночас новий персонал не наймали.

[Лоран де ла Клержері, голова компанії]:
«Було таке відчуття, ніби мені вдалося перетворити свинець на золото. Гадаю, коли вкладаєш у добробут співробітників, дбаєш про команду, то підвищуєш продуктивність».

У міру того як світ виходить із пандемії, компанії та працівники починають замислюватися, як досягти ліпшого балансу між роботою та відпочинком.

Чотириденні робочі тижні нині вводять і багато інших великих компаній.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ласкаво просимо до компанії, де працюють лише чотири дні на тижденьУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Нереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн Шенгену

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: