25.09.2024
Телеканал NTD

Ілон Маск передав водіям перші електромобілі Tesla

Ілон Маск передав водіям перші електромобілі Tesla

Ілон Маск станцював біля електромобілів Tesla. Вони перші, які зроблено в Європі. На заводі в німецькому..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ілон Маск станцював біля електромобілів Tesla. Вони перші, які зроблено в Європі. На заводі в німецькому Грюнгайді з конвеєра зійшли 30 нових Tesla Model Y Performance.

Завод запрацював усього за два роки після того, як оголосили про його будівництво. Щоправда, відкритися він мав вісім місяців тому. Завадило тривале ліцензування та інші проблеми.

[Ілон Маск, голова компанії Tesla]:
«Tesla подбає про те, щоб завод став дорогоцінним каменем для регіону, для Німеччини, для Європи й усього світу. Кожен наш автомобіль стане ще одним кроком до екологічного енергетичного майбутнього».

Новий завод може дати 12 тисяч робочих місць. Поки найняли 3500 осіб.

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Побудувати автомобільний завод у нашій країні — правильне рішення. Це також ознака прогресу (автомобільної) промисловості».

Утім, захід вийшов не зовсім святковим. Невдовзі після його завершення проїзд біля заводу заблокували протестувальники. Екоактивісти демонструють невдоволення не вперше. На їхню думку, завод споживатиме забагато води, що зашкодить природі.

До речі, місцева влада видала дозвіл на роботу заводу за умови, що буде дотримано всіх екологічних норм.

Нове підприємство щороку вироблятиме до 500 тисяч авто. Американській компанії доведеться конкурувати за покупців із концерном Volkswagen. Наразі він займає 25 % європейського ринку електромобілів. Tesla — удвічі менше.

Маск обіцяє нарощувати виробництво, але каже, що на це потрібен час.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: